Wednesday, 20 July 2011

Talking To The Moon by Bruno Mars


I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back, I want you back
My neighbours think
I’m crazy, but they don’t understand
You’re all I have, You’re all I have

At night when the stars light up my room
I sit by myself

Talking to the moon
Try to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too or am I a fool
Who sit alone
Talking to the moon

I’m feeling like
I’m famous, the talk of the town
They say, I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad
But they don’t know, what I know
Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah they’re talking back

At night when the stars light up my room
I sit by myself

Talking to the moon
Try to get to you
In hopes you’re on the other side
Talking to me too or am I a fool
Who sit alone
Talking to the moon

Do you hear me calling?
Cause every night
I’m talking to the moon
Still trying to get to you

In hopes you’re on the other side
Talking to me too or am I a fool
Who sits alone
Talking to the moon

I know you’re on somewhere out there
Somewhere far away

Sunday, 8 May 2011

Jar Of Heart by Christina Perri

I know I can’t take one more step towards you
Cause all that’s waiting is regret
And don’t you know I’m not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live, half life    
And now you want me one more time

[Chorus]
And who do you think you are?
Running ‘round leaving scars
Collecting your jar of heart
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are?

I hear you’re asking all around
If I am anywhere to be found
But I have grown too strong
To ever fall back in your arms

And I learned to live, half life
And now you want me one more time

[Chorus]
And who do you think you are?
Running ‘round leaving scars
Collecting your jar of heart
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Who do you think you are?

And it took so long just to fell alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time we kissed
Cause you broke all your promises
And now you’re back
You don’t get to get me back

[Chorus]
And who do you think you are?
Running ‘round leaving scars
Collecting your jar of heart
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don’t come back for me
Don’t come back at all

[Chorus]
And who do you think you are?
Running ‘round leaving scars
Collecting your jar of heart
And tearing love apart
You’re gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don’t come back for me
Don’t come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?


Saturday, 7 May 2011

Luahan Hati Yg Sedih...


Pada permulaan aq xterpikir tentang cinta,tetapi selepas aq menerokai alam remaja aq,aq mula mengorak langkah untuk bercinta. Bercinta adalah perkara biase semasa remaje. Sekolah membuatkan aq paham n aq juga memerhatikan ragam remaja sekolah.....
Bile suatu mase kite da menemukan cinta,hari itu bagaikan indah n xkn dilupekan. Semuanya indah,penuh ngan gelak tawa, happy jew.. apabila bersama,mcm semua mslah hilang n hanya terpikirkan suatu yang indah apabila bersama. Hari demi hari berlalu,tapi apabila kite mencintai seseorang dengan sepenuh hati,x terpikir pasal bosan. Hanya terpikirkan cintanya.....
Apabila kite mencintai seseorang,kite akan menjage hatinya n xsanggup untuk melukakan hatinya. Setiap perselisihan pasti ada penyelesaian. Bile kite cintakan seseorang,kite akan sentiasa memikirkannya n mengharapkan sesuatu yang baik akan dilakukan bersama. Walaupun kite saling selisih pendapat,pastinya kita yang mencintainya akan mengalah,sabar n terima segala keinginannya demi cinta kita terhadapnya.....
bile kita cintakan seseorang pasti kita akan mengharapkan cinta yang kita berikan x akan disia-siakan. X slalu cinta itu indah. Bile kita dpt thu cinta yang kita berikan x dihargai,kita pasti akan kecewa x terhingga n kita pastinya x dpat untuk mlupekan kisah cinta kite itu. Bile kite cube untuk mlupakan,pasti dirinya terlihat dimana-mana kite berada. Bile kite merindukannya,pasti wajahnya terbayang-bayang  pada wajah orang lain.....
Bile kite cintakan seseorang dengan sepenuh hati kite,kite akan merasai kehadiranya n gerak hati kite terhadap seseorang yang dicintai x akn membohongi kite. Percayalah. Susah untuk kite menemukan cinta yang benar di zaman ini. Sebilangan mereka bermain cinta untuk memuaskan nafsu semata-mata. Apabila benar kite mencintai seseorang pastinya kite akan menjaga kesuciannya cinta kite itu. Bukan mudah untuk menemukan cinta n bukan mudah untuk kite melupekan cinta kite. Seharusnya cinta xmengenal erti ego,harta n kekurangan kite..Cinta menerima kite seadanya kite…....
Ini hanya luahan hati seseorang yang terluka kerana cinta. Aq juga ingin menyatakan bhwa cinta aq itu x akan aq lupekan smpi hari ini…....
Peace be upon you......

Tuesday, 29 March 2011

1st Love

nak citer pasal 1st love sowang pompuan nie...benda ni jd mse ye form 2,ye mule2 knl mamat ni pon dri member2 ye gak.. ye mintak mamat nie no.hp,dpat... after that diowang rjin contact2..
n 1 night, pompuan ni mintak couple ngn mamat nie,agak lmbat la mamat nie nk jwab,then, akhirnye diowang couple... dak pompuan nie ngn nervous+happy la lpas ditrima pelawaannye tu....
actually, bbrpe hri lg slpas diowng couple adalah befday dak pompuan tu.... dak pompuan tu ingt,mamat tu akn wat suprise tok ye,tpi x...akaq angkt dak pompuan tu yg wat suprise n mamat tu ade at suprise party tu tpi mamat tu dlm keadaan yg moody...
da la befday dak pompuan tu,bf die leh lak moody,jd moody gak la pompuan tu...
rupe2nye mamat tu nk minta putus drpd dak pompuan tu. aq lupe alasan mamat tu tpi benda tu memang mengejutkan dak pompuan tu.
Ape lg,mcm2 soalan la dak tu bg...tpi xde jwpan...akhirnye dak pompuan tu trime jew,so diowang putus la.
Tpi tahan seminggu jew...,dak pompuan tu contact blek mamat tu n luahkan perasaan ye at mamat tu yg die xley idop tnpa mamat tu coz pompuan tu memang da syg sgt ngn mamat tu. bayangkn la,tiap kali at class ye msti ingt mamat tu,sblom tdo mesti die akn ingt mamat tu,da mcm doa tdo da...
cian pompuan tu mabok cinta sowang2...huhu... so, mamat tu pon trima blek pompuan tu.
Akhirnya pompuan tu ngn mamat tu couple.....Em....this is not the end.
Mase diowang couple,mcm2 berlaku antra diowng nie taw...
dipendekkn citer,mse dak nie form 3,awal2 tu ok la cm couple bese an,msj2, calling2, dating2, mse form 3 nie,mamat tu celebrate befday pompuan nie..sweet lorh... tpi da  nk akhir thun,mamat tu da kurang msj or contact dak pompuan nie, kekadang 2minggu senyap cm tu jew pastu tibe2 contact blek. da mcm biskut da...
mase 1st time mamat tu tibe2 senyap cm tu je tnpe khabar,msj xbls,call x angkat. sape x panic an, die memang risau hbis,tpi dak pompuan tu relax jew,hati die jew yg gelisah.
mamat tu contact blek,pompuan tu tnye la npe ye senyap jew,jgn hrap la mamat tu nk jwb. cian pompuan tu kn...
mkin lme mamat tu mkin slalu mcm tu,pompuan tu pon da lali ngn perangai mamat tu.
tpi perasaan pompuan nie,aq n pompuan nie jew yg thu.
mamat nie msj pompuan nie ade jadualnye,dri pkul 10 smpi tdo,besenye smpi kul 11.30 je.
mamat nie msj or x dak pompuan nie,pompuan nie tetap akn msj mamat nie tiap2 mlm seblom tdo wish gd nite at mamat tu. x mngharapkn blsan coz pompuan nie da pham sgt mamat ye tu. 
Em...syg btol pompuan tu at mamat tu.. walaupon diowang cm tu tpi diowang ok jew...
Ok. nie mase pompuan nie form 4,awal thun,mamat nie sambut befday pompuan tu lg,tpi kali nie xsambut tpi bg hadiah n kek jew. ok la tu kn...
pompuan tu pon ade gak celebrate mamat tu pnye befday taw.
em...mse nie hubungn diowang da dingin sket ble mamat tu nk spm. fokus spm la ktakan. mamat tu ad bg hrapan at pompuan tu,yg die x kan brubah fikiran n hbgan diowang kekal after mamat tu spm...
mse nie hbgn diowang samar2 jew. rmi owg xthu yg diowng nie msih couple. diowang jarang jmpe n contact.
setrusnya,mse pompuan nie form 5, 2 or 3 days b4 befday pompuan tu,mamat tu contact pompuan nie,tpi on her befday,mamat nie xwish pon befday ye. then mamat tu troz lost contact ngn pompuan tu smpai skrg...senyap cm tu jew,xde kta ptus pon.
hbngn diowang t'gntung. cian pompuan tu coz da la mamat lost cm tu jew,nk spm plak tu,memang tension la ye. acually mamat tu smbung stpm at skola yg sme ngn pompuan tu,mamat tu wat xknl jew,kekadang klu bertembung,mamat tu akn ptah blek or plih jln len. sedih wey. 1 day b4 spm,bese la ade mohon maaf..pompuan nie nk mtak maaf at mamat tu,then ye pgl la mamat tu,jarak 1 meter jew tpi mamat tu wat dont know jew,byk kali kot pompuan tu pgl,mse tu gak la pompuan tu titis kn air mta ye n troz lari msok klas nangis sowang2.dak kelas ye ingt sedey coz mohon maaf tu tpi coz mamat yg die syg sgt2 sngup wat ye cm tu..pompuan tu memg syg sgt mamat tu,sepenuh hti ye. buktinye,hmpir tiap mlm pompuan tu akn nangis coz mamat tu. nk b'cte at kwan2 pon die sebak sgt. hmpir tiap mlm gak la ye ley mimpi mamat tu. kekadang tgk orang pon nmpak mamat tu. cian tol... mklum la,,,da 3 thun couple. mesti la sdey kn. 
then,mse cuti lpas spm,pompuan tu try tok lpekn mamat tu..amek mse yg lme tok ilangkn rase syg pompuan tu at mamat tu.. akhirnye,pompuan tu ley trima kenyataan yg die x kekal ngan mamat tu.Sekian,trimas! sila comment..


p/s:" jgn kite mencintai orang yg x mencintai kite coz sia2 saje n jgn pule kite mensia-siakan orang yg mencintai kite coz ia b'bahaya.."-aq amek dlm buku-