Tuesday, 29 March 2011

1st Love

nak citer pasal 1st love sowang pompuan nie...benda ni jd mse ye form 2,ye mule2 knl mamat ni pon dri member2 ye gak.. ye mintak mamat nie no.hp,dpat... after that diowang rjin contact2..
n 1 night, pompuan ni mintak couple ngn mamat nie,agak lmbat la mamat nie nk jwab,then, akhirnye diowang couple... dak pompuan nie ngn nervous+happy la lpas ditrima pelawaannye tu....
actually, bbrpe hri lg slpas diowng couple adalah befday dak pompuan tu.... dak pompuan tu ingt,mamat tu akn wat suprise tok ye,tpi x...akaq angkt dak pompuan tu yg wat suprise n mamat tu ade at suprise party tu tpi mamat tu dlm keadaan yg moody...
da la befday dak pompuan tu,bf die leh lak moody,jd moody gak la pompuan tu...
rupe2nye mamat tu nk minta putus drpd dak pompuan tu. aq lupe alasan mamat tu tpi benda tu memang mengejutkan dak pompuan tu.
Ape lg,mcm2 soalan la dak tu bg...tpi xde jwpan...akhirnye dak pompuan tu trime jew,so diowang putus la.
Tpi tahan seminggu jew...,dak pompuan tu contact blek mamat tu n luahkan perasaan ye at mamat tu yg die xley idop tnpa mamat tu coz pompuan tu memang da syg sgt ngn mamat tu. bayangkn la,tiap kali at class ye msti ingt mamat tu,sblom tdo mesti die akn ingt mamat tu,da mcm doa tdo da...
cian pompuan tu mabok cinta sowang2...huhu... so, mamat tu pon trima blek pompuan tu.
Akhirnya pompuan tu ngn mamat tu couple.....Em....this is not the end.
Mase diowang couple,mcm2 berlaku antra diowng nie taw...
dipendekkn citer,mse dak nie form 3,awal2 tu ok la cm couple bese an,msj2, calling2, dating2, mse form 3 nie,mamat tu celebrate befday pompuan nie..sweet lorh... tpi da  nk akhir thun,mamat tu da kurang msj or contact dak pompuan nie, kekadang 2minggu senyap cm tu jew pastu tibe2 contact blek. da mcm biskut da...
mase 1st time mamat tu tibe2 senyap cm tu je tnpe khabar,msj xbls,call x angkat. sape x panic an, die memang risau hbis,tpi dak pompuan tu relax jew,hati die jew yg gelisah.
mamat tu contact blek,pompuan tu tnye la npe ye senyap jew,jgn hrap la mamat tu nk jwb. cian pompuan tu kn...
mkin lme mamat tu mkin slalu mcm tu,pompuan tu pon da lali ngn perangai mamat tu.
tpi perasaan pompuan nie,aq n pompuan nie jew yg thu.
mamat nie msj pompuan nie ade jadualnye,dri pkul 10 smpi tdo,besenye smpi kul 11.30 je.
mamat nie msj or x dak pompuan nie,pompuan nie tetap akn msj mamat nie tiap2 mlm seblom tdo wish gd nite at mamat tu. x mngharapkn blsan coz pompuan nie da pham sgt mamat ye tu. 
Em...syg btol pompuan tu at mamat tu.. walaupon diowang cm tu tpi diowang ok jew...
Ok. nie mase pompuan nie form 4,awal thun,mamat nie sambut befday pompuan tu lg,tpi kali nie xsambut tpi bg hadiah n kek jew. ok la tu kn...
pompuan tu pon ade gak celebrate mamat tu pnye befday taw.
em...mse nie hubungn diowang da dingin sket ble mamat tu nk spm. fokus spm la ktakan. mamat tu ad bg hrapan at pompuan tu,yg die x kan brubah fikiran n hbgan diowang kekal after mamat tu spm...
mse nie hbgn diowang samar2 jew. rmi owg xthu yg diowng nie msih couple. diowang jarang jmpe n contact.
setrusnya,mse pompuan nie form 5, 2 or 3 days b4 befday pompuan tu,mamat tu contact pompuan nie,tpi on her befday,mamat nie xwish pon befday ye. then mamat tu troz lost contact ngn pompuan tu smpai skrg...senyap cm tu jew,xde kta ptus pon.
hbngn diowang t'gntung. cian pompuan tu coz da la mamat lost cm tu jew,nk spm plak tu,memang tension la ye. acually mamat tu smbung stpm at skola yg sme ngn pompuan tu,mamat tu wat xknl jew,kekadang klu bertembung,mamat tu akn ptah blek or plih jln len. sedih wey. 1 day b4 spm,bese la ade mohon maaf..pompuan nie nk mtak maaf at mamat tu,then ye pgl la mamat tu,jarak 1 meter jew tpi mamat tu wat dont know jew,byk kali kot pompuan tu pgl,mse tu gak la pompuan tu titis kn air mta ye n troz lari msok klas nangis sowang2.dak kelas ye ingt sedey coz mohon maaf tu tpi coz mamat yg die syg sgt2 sngup wat ye cm tu..pompuan tu memg syg sgt mamat tu,sepenuh hti ye. buktinye,hmpir tiap mlm pompuan tu akn nangis coz mamat tu. nk b'cte at kwan2 pon die sebak sgt. hmpir tiap mlm gak la ye ley mimpi mamat tu. kekadang tgk orang pon nmpak mamat tu. cian tol... mklum la,,,da 3 thun couple. mesti la sdey kn. 
then,mse cuti lpas spm,pompuan tu try tok lpekn mamat tu..amek mse yg lme tok ilangkn rase syg pompuan tu at mamat tu.. akhirnye,pompuan tu ley trima kenyataan yg die x kekal ngan mamat tu.Sekian,trimas! sila comment..


p/s:" jgn kite mencintai orang yg x mencintai kite coz sia2 saje n jgn pule kite mensia-siakan orang yg mencintai kite coz ia b'bahaya.."-aq amek dlm buku-

1 comments:

keyn said...

pesan pada hati, usah terlalu membenci akan satu wajah, kerana rindu pasti akan bertandang.. Pesan pada hati jangan merindu pada kenangan kerana pasti akan mengalir air mata kesedihan.. Pesan pada hati jangan di kenang kenang akan cinta lalu kerana akan ada kecewa yang hadir.....